ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Mypressi Twist





Na prvi pogled ova naprava zapravo uopce ne odaje dojam sto bi to moglo biti, mozda vise lici na nekakav portafilter. 
Mypressi Twist napravi odlican espresso (da espresso, ne kavu) iako niti priblizno ne izgleda kao espresso masina.

Kako radi? Mljevena kava ide u filter kosaricu kao i inace, a vruca voda se ulije u malu komoru na vrhu. Aktivirajuci okidac sa donje strane drske fini espresso pocinje teci, kao i kod pravog espresso aparata, pod pritiskom 9 bara.





Sva tehnologija skrivena je u drsci gdje se nalazi mali spremnik sa plinom pod pritiskom tzv. bombica, ista kakva se koristi za slag.  Pritisak iz bombice se preko sofisticiranog mehanizma prilagodjava odnosno smanjuje na potrebnu razinu. Jedna bombica je dovoljna za 8 puta napraviti espresso, ali barem ih ima svugdje za kupiti.



Vjerojatno najveci problem je sto temperatura vode ovisi samo o nama pa je potrebno zakuhati vodu do vrenja i paziti da temperatura bude odgovarajuca u vrijeme samog ekstraktiranja espressa. Dakle pozeljan je precizni termometar za vodu.

Ova mala naprava se naravno ne moze usporedjivati sa pravom espresso masinom ali u svakom slucaju zanimljiv gadget i vjerojatno moze napraviti bolju kavu od low-end kucnog espresso aparata.

Uz Twist u paketu stizu tri 53mm kosarice, single, double i jedna pressurized, adapter za ese podove, plasticni tamper, podloga za tamping, torbica, rezervne brtve i 4 bombice. Pristojno. 




Za koga je Twist? Za putnike koji ni na putu ne mogu bez vlastitog espressa. Jako zanimljivo i ljubiteljima espressa koji na izletu  u prirodi nece moci bez kave, ali i za sve koji vole nove gadgete ili one koji nemaju dovoljno mjesta u kuhinji za espresso masinu.

Da bi se izvukao dostojan espresso biti ce potreban i mlinac a onda se nekako gubi prakticnost, no…

Ne treba cjepidlacit, ova naprava kosta oko 170 dolara sto je cjenovna klasa entry home espresso masina.

Moze se naruciti online na www.mypressi.com







Nema komentara:

Objavi komentar