subota, 11. lipnja 2011.

Kulinarstvo = umjetnost

pitice sa kremom od sira i ribizlom





crumble od borovnica i ribizla


borovnice su skupe a ribizle imam u vrtu 

kao sto kava za mene nije samo kava nego nesto cemu odajem veliko postovanje i ljubav, tako ljubav gajim i prema kuhanju i spremanju hrane. u zadnje vrijeme zanimam se za pitama, piticama, tartovima, crumblovima, sjajne kombinacije sa domacim ribizlom.
nije fotografija umjetnost nego proces spravljanja hrane. kao i kava... i zivot...

2 komentara:

  1. Napisao Oja:
    Pokušaj naći recept za Nedjeljnu tortu od sira. To je prekrasno. Uglavnom umijese se dvije tanje kore od prhkog tijesta i lagano ispeku(umijesiti sa maslacem-u to naribati malo kore od limuna, razviti oklagijom preko plasticne folije da se ne lijepi, kalup naopacke staviti na tijesto i obrezati da se izreze pravilan krug za kalup), stavi se u kalup za toru - donja kora cijela, gornja se malo proreže prije pečenja nozem na 12 kriški da se poslije pečenja ne kida, na donju koru se napuni kalup sa smjesom svjezeg sira ili mascarponea, biljnog vrhnja,listića želatine i zumanjaka, malo se poskropi limunovim sokom, na to se stavi gornja kora, sve u frzider do sutra, izvaditi , posuti secerom u prahu i uzivati.Točan postupak pravljenja nadjeva sada ne znam jer sam zagubio recept, ali potrazi na google-u i kad vidis nesto slicno ovom sto sam napisao probaj to napraviti, vjerujem da ces uzivati-ja jesam.

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala na receptu!
    inace sto se kolaca tice najvise volim kombinacije sira i voca, ovisan sam o tome...
    jos tragam za savrsenim cheesecake-om pa cu pokusati i tvoj recept, nisam jos radio kombinaciju sa zelatinom i biljnim vrhnjem

    OdgovoriIzbriši